diumenge, 8 de febrer del 2015

EL SÍNDROME PIRAMIDAL



Segurament molts de vosaltres heu sentit alguna vegada en entrenar un dolor localitzat a la zona del gluti i que, de tant en tant, irradia per la part posterior de la cuixa. En un primer lloc aquest dolor pot confondre's amb una lumbàlgia o ciàtica, però en la majoria dels casos el que hi ha darrere d'aquesta molèstia és el piramidal.

El piramidal és un petit múscul localitzat en la pelvis, que parteix del sacre i va a través de la pelvis (pel forat ciàtico major) i acaba el seu recorregut en la part alta del fèmur (trocànter major). Quan aquest múscul es fa més gran, per una sobrecàrrega o contractura, poden aixafar i comprimir les estructures que té al voltant, i que surten de la pelvis amb ell, com són vasos sanguinis i nervis, provocant aquest dolor característic en la natja i de vegades en la part posterior de la cuixa.

El piramidal té la funció de rotador extern del maluc i abducció (separació de cama cap a fora). És un múscul molt utilitzat en la carrera, molt requerit en les gambades àmplies (sobre tot en sèries i competicions) i en els impactes (terrenys durs i irregulars).

La causa fonamental que sol desencadenar aquest dolor en el múscul piramidal és la sobrecàrrega d'entrenament, córrer en terrenys durs i sobretot no fer estiraments.
Per evitar la temuda síndrome del piramidal, et recomanem que estiris la musculatura després del teu entrenament de carrera, amb l'ajuda dels exercicis que et vam mostrar a continuació i que enforteixis els teus abdominals (sobretot transvers abdominal i oblic) i lumbars.

ESTIRAMENTS PER EVITAR LA SÍNDROME PIRAMIDAL




Si necessiteu més informació envieu un correu electrònic a: 
info@spa-i-salut.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada