dilluns, 5 de novembre del 2012

Taller sobre les constel·lacions familiars el dissabte 10 de novembre

El centre Spa i Salut acull aquest  dissabte 10 de novembre a les 10:00 hores un Taller sobre constel·lacions familiars. Es tracta d'un mètode terapèutic descobert pel psicoterapeuta alemany Bert Hellinger. En el taller veurem, per exemple, que de vegades, la mort prematura d’un membre de la família, així com l’exclusió, l’oblit o l’expulsió, ens pot portar en generacions posteriors i de una manera totalment inconscient, malalties, morts prematures, suïcidis, relacions conflictives, maltractaments, abusos, avortaments...

Des de que naixem, per ser fills d’un cert pare i d’una certa mare, pertanyem a una família i a un sistema familiar on existeixen profunds vincles i lleialtats entre els seus membres. Aquests vincles poden ser, tant una font de felicitat, com de malaltia. L’amor entre els membres d’una família pot fluir i reforçar-se quan es respecta un ordre, el qual dóna dignitat, reconeixement i respecte a cadascun dels seus membres. De vegades aquest ordre no és respectat i sovint ens trobem repetint dinàmiques i amb dificultats per canviar-les.

Amb el treball amb Constel·lacions Familiars, el que fem és desplegar aquesta xarxa familiar i posar a la vista el procés que va originar el problema. El client, al poder veure aquest punt de partida, pot reconciliar-se amb el seu origen, restablir la sintonia i sentir una profunda calma en el seu interior. També, a poc a poc, anirà apreciant notables canvis en el seu procés vital, tant a nivell individual com familiar.

Actualment les Constel·lacions Familiars s’estan portant a terme a arreu del món, dins l'àmbit familiar, empresarial, educatiu i de salut, entre d’altres.

Com es desenvolupa un Taller de Constel·lacions Familiars?

Dins d’un treball en grup, la persona participant exposa la seva demanda, així com els fets importants que s’hagin donat a la seva família. Seguidament i seguint les indicacions del facilitador, escollirà entre els participants una sèrie de representants tant pels membres de la seva família com per ella mateixa. Els situarà a la sala, segons la seva intuïció. Poc a poc, seguint els moviments i les dinàmiques que vagin apareixent, el facilitador, mitjançant frases o nous moviments, ajudarà a restablir l’ordre perdut.

Les Constel·lacions Familiars també es realitzen i son igual d’efectives en consulta individual, en aquest cas els representants son substituïts per objectes, com poden ser ninots, fulls de paper, etc.

A qui pot ajudar?

A totes aquelles persones que vulguin treballar temes problemàtics o conflictius de la seva vida, reconeixent la dinàmica que ha creat el conflicte i trobant la imatge que dona pas a la solució reconciliadora.

-Persones que tenen dificultats en les seves relacions familiars, que es poden manifestar en problemes emocionals, mentals o corporals.
-Qui te problemes de parella, convivència o separacions conflictives, casos d’adopció, abús sexual, avortaments.
-Aquells que pateixin malalties greus, que tinguin qualsevol tipus d’addicció o transtorns d’alimentació (bulímia, anorèxia, obesitat).
-Qui hagi sofert repetides experiències de malaurança (dols, malalties, morts tràgiques, suïcidis, guerres) o desitgin enfrontar fets irremeiables de la seva història.
-Persones que tenen problemes vinculats amb immigració/emigració.
-Pares que tracten ajudar als fills amb problemes de conducta, aprenentatge i desenvolupament personal.
-Tots els professionals que tinguin a veure amb la relació d’ajuda: Psicòlegs, Metges, Terapeutes, Assistents Socials, Educadors, Mestres, Advocats…
-Empreses. Per a problemes financers, d’organització, lideratge, lleialtat, estructuració de responsabilitats, cohesió en els equips de treball.
-En general en casos de : violència intra o extra familiar (guerres, assassinats, maltractaments, suïcidis, lluites de poder), pèrdues d’éssers estimats, avortaments, separacions traumàtiques, abandonaments, accidents fatals, exclusió de persones de la família, inversió de l’ordre jeràrquic dintre de la família, secrets familiars, existència de relacions vinculants extramatrimonials, fills no reconeguts, crims, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada